דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


צילומי שיניים 

מאת    [ 28/07/2010 ]

מילים במאמר: 534   [ נצפה 3657 פעמים ]

העידן המודרני שהביא עימו מכשור חדשני וטכנולוגיה מתפתחת הביא פריצת דרך חדשה גם לעולם הרפואה, רפואת השיניים כחלק בלתי נפרד מסתייעת גם היא בצילומי רנטגן לצורך אבחנה ממוקדת של הבעיה קיימת על מנת לבצע תכנון וטיפול יעיל בפה. צילום יכול להוות מקור חיובי למעקה אחר הטיפול ומצב המטופל וכן שינויים או התקדמות באיזור המטופל. צילומי שיניים נעשים בדרך כלל אצל ילדים בגלל שינויים בפה ובלסתות ואצל מבוגרים כאשר יש צורך בטיפול מורכב או עמוק יותר שלא נראה בפתיחה רגילה של הפה.

צילום שיניים יכול להעניק נקודת מבט שלא ניתנת לרופא שיניים או מומחה לראות בפיו של המטופל, כגון מחלות חניכיים, מצב השורש, בקיעת השן, נזקים או חבלות ועוד. חשוב מאוד לבדוק כי הצילום נעשה באיזור ממוקד בו נידרש טיפול או לפי בקשת הרופא על מנת לא לפגוע ברמת קרינה מיותרת של צילום הרנטגן באיזורים אחרים למרות שאין כל חשש מרמת הקרינה במכשיר שהיא מזערית ביותר.

קיימים סוגים שונים של צילומי שיניים בעבור טיפולי שיניים יחודיים וביניהם: צילומים פיקלים הכוללים צילום של השן לכל ארכה, כולל הרקמות המצויות סביבה. צילומי נשך – מראים את כותרות השיניים העליונות והתחתונות בעיקר על מנת לזהות עששת או דלקות שיניים שונות באיזורי המגע בין השיניים. סטטוס רנטגני הוא שילוש של 2 סוגי צילומי שיניים, הצילומים הפיקסלים וצילומי הנשך במטרה לתת תמונה מלאה של מצב כל השיניים ולתוכנית טיפולית מלאה של הפה.

צילומים סגריים – מהווים צילום מיוחד בעל זווית המאפשרת לבחון את הלסת מן הצד לצורך הרחבת הלסתות או שיניים כלואות (סוג צילום נפוץ בעיקר בעולם האורטודנטיה) וצילום סי טי מבוצע בדרך כלל בהנחייה של רופא בעת ביצוע או לקראת ביצוע השתלות על מנת לקבל מידע לגבי גובה וכמות העצם, צילום מסוג זה מהווה סיוע באיתור תהליכים גידוליים של מבנה השן – העצם והרקמות.

בבואינו אל רופא שיניים תמיד אוחזת בנו חלחלה מסויימת שלא ניתן לה פרוש אחיד פסיכולוגית, כמות המכשירים הנראים לעינינו רק מכניסים אותנו לפניקה בלא כל ידיעה לגבי תפקידם. בטיפולי שיניים מסובכים יותר וביניהם אפילו סתימה של חור בשן יעשה שימוש על ידי הרופא בקומפוזיטים, הקומפוזיטים נראה כמעין מזרק ארוך ודק מפלסטיק המכיל בתוכו חומר אטום אשר כל מטרתו לאחר ניקיון האיזור והטיפול הבסיסי בו לאטום את אותו האיזור על ידי החומר במטרה שלא יחדרו אליו זיהומים או חיידקים נוספים וכן יביאו לידי התפתחויות נוספות שרק יגרעו ממצב השן.

בעולם תעשיית החומרים ובייחוד חומרים לתעשיית הרפואה, רפואת השיניים ניתן למצוא מספר סוגים של קומפוזיטים אותם ניתן לרכוש, קומפוזיטים רגילים – המכילים חומר איטום בלבד, זהו חומר המתקשה על איזור השן, קומפוזיטים להדבקות, גם הם מתחלקים לסוגי הדבקות, חרסינה או מתכת וכן לסוג הטיפול אותו עובר המטופל, גשר או כתר ועוד.

השימוש בחומר זה כחלק מרפואה ותיקון השיניים הוא דרך למנוע חימצון, בעל קשיות הדבקה כפולה וכן תואם (לפי בקשה) לצבע השיניים או הכתר. השימוש בחומר זה אינו צורב או כואב למטופל בו, גם הזרקת החומר אינה כרוכה בכאב ולא באלרגיות נוספות. לאחר השימוש שיעשה רופא שיניים בקומפוזיטים הוא ימתין מעט עד שיתקשה החומר ואז יבקש מכם לסגור את הפה על מנת לבדוק כי אין כל הפרעה לאורח חים רגיל של אכילה ודיבור בעיקר, באם קיימת הפרעה בשיוף הוא יוציא חלק מן החומר באיזור בו תבקשו שחרור ומתוך הפעולה הזו עדיין ישאר החומר על גבי השן שהרי מדובר בחומר חזק ואטום במיוחד. 

 

הכותב הינו מעצב רהיטים ומרחבים פנימיים. מתמצא בין היתר בתחומי הרפואה והאומנות.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב